Image
 

Snart får Göteborg en IMAX-salong!

Nu får Göteborg snart sin egen IMAX®! Strax påbörjar vi arbetet med att bygga en IMAX-salong i Göteborg när formatet IMAX® with Laser installeras på biografen Bergakungen.

En återkommande fråga som dykt upp på Biolabbet är när Göteborg får en IMAX-salong. Snart är väntan över då vi den 7:e oktober påbörjar arbetet med att bygga om salong 2 på Bergakungen!

Ombyggnationen beräknas ta några månader och när salong 2 öppnar igen är den utrustad med formatet IMAX® with Laser, en stor välvd duk, banbrytande projektorteknik och ett ”immersive 12 channel sound system” som tillsammans levererar den storslagna bioupplevelse IMAX kännetecknas av. IMAX-salongen kommer att ha 214 platser med recliners.

Öppningsdatum är ännu ej fastställt. Läs mer och följ arbetet på filmstaden.se/IMAX/bergakungen

 
 

1 kommentar

  • Sweet spot, 2019-10-05 11:57

    Bravo med ny IMAX. Nya 3D-filmer kommer kräva inte bara HFR men också höga krav på ljusstarka projektorer för att kompensera för passiva 3D-glasögon (glasögonfri storbilds-3D tros släppas nån gång inom 5-10 år).

    Hoppas på en IMAX i centrala Sthml också. Sergel är väl 25 år gammal med en hel konstiga bygglösningar, borde totalrenoveras, och det känns heltokigt att den saknar IMAX (eftersom det tekniskt sett borde ses som stans centrala flaggskeppsbiograf). Hoppas åt händer.

Du måste logga in för att kunna kommentera