Image
 

Bioklubben: Nytt medlemskap inom kort

Det sägs att omväxling förnöjer. Men hur många av oss lever egentligen efter den devisen? Är det egentligen inte enklare att bara göra som en alltid gjort? Jo, definitivt. Men det blir garanterat inte lika bra om man inte vågar testa, chansa och utvecklas. Och det är exakt vad vi på Bioklubben gör nu i höst, för att kunna ge dig som medlem ett så bra medlemskap (och bioupplevelse!) som möjligt.

Vi har under en längre tid, som ni kanske har märkt, använt Biolabbet som vårt öra mot rälsen. Här har vi samlat in och lyssnat till åsikter från medlemmar från norr till söder, för att kunna utvecklas i rätt riktning. Och nu står förändringen alltså vid dörren!

Inom kort kommer vi att lansera ett nytt och ännu bättre medlemskap. Redan nu kan du som är medlem i Bioklubben och som samlar poäng uppdatera din medlemsprofil på www.sf.se. Har du redan gjort det tidigare? Kom ihåg att se till att du har uppgett e-post och personnummer, så att din profil stämmer. Detta för att du som Bioklubben-medlem ska få information först av alla när vi lanserar det nya medlemskapet!

Vi hoppas att du ska bli mycket nöjd.

Med vänliga hälsningar
Ida Tholcke, Bioklubben

 

 
 

2 kommentarer

 • Sweet spot, 2017-09-20 11:57

  Aningen för många utropstecken i den där infotexten. SF övertygar inte mer bara för att ni kör en övergenomarbetad säljtext.

  Ni har blockerat möjligheten att köpa med sina förmånspoäng i många många år. Ni har gjort som ni alltid har gjort i många många år ingen idé att säga att det ska bli ändring nu innan ni faktiskt levererar. Det är dock bra att ni börjar ta in kundfeedback och förhoppningsvis agerar avsevärt snabbare än nåt decennium...

  Jag avvaktar med att hajpa den här nyheten innan jag får se vad det nya medlemskapet faktiskt ger för något.

  • Sweet spot, 2017-09-20 12:00

   (Rättelse: ni har blockera att köpa med förmånspoäng via webben i många många år)

 • Sweet spot, 2017-10-03 23:06

  Nu har nya medlemskapets släppts.

  Tacksamt att det nu ska gå att köpa med biopoäng och logga in med medlemskap i appen. Bra att förmånen inte försvann helt.

  Det vore bra om det går att blippa antingen körkort (gissar det kommer att gå) eller digitala medlemskortet via app QR eller NFC med smartphone wallet om man inte vill säga sitt personnummer högt i kassan.

  Däremot är det riktigt synd att kostnaden för att köpa en kvällsbiljett en vardag har höjts från 800 till 1000 poäng. Det var nog ert viktigaste förmånsprisläge ni hade i gamla bioklubben. Jag hade hoppats det var kvar på 800 då det gjorde förmånsklubben värt besväret. Nu måste du istället samla in 2/3 av poängen till guldstatus innan du ens får ditt första relevanta förmånserbjudandet som nog de flesta biobesökarna normalt skulle använda som medlemsförmån. Det är inte alls bra - och lite för sen utdelning i förmånscykeln. Runt halva förmånstrappan känns mer balanserat att få en fribiljett för en vardagskvällsvisning (vilket var 800 poäng).

  Att du sen måste nå i princip guldstatus för en fribiljett helg är också aningen högt i förmånstrappan. Är förmånstrappan för ojämnt fördelad är risken att många säkert struntar i medlemskapet (precis som det usla rabattkorterbjudandet ni har/hade).

  Antar att någon gjorde bedömningen att fler nu faktiskt orkar använda sina biopoäng och därmed blir förmånen dyrare för alla det blir bara komiskt hur fattigt det verkar. Jag tror dock att det hade varit smartare att låtit förmånskostnaden vara fördelat högre på andra saker än det mest attraktiva erbjudandet. Det finns alltid möjlighet att rätta till det.

  Likaså är guldstatusrabatten - en popcornmeny inte alls genomtänkt (jag tittar inte ens på en meny med popcorn på bild, gissar jag är inte den enda). Erbjud därför minst två varianter där en rabattmeny är utan popcorn (jag skulle aldrig nånsin köpa skåpvärmd popcorn). Är rabatterade menyerna kreativa och genomtänkta skulle kanske guldstatus upplevas som lite mer mervärde än de sporadiska först till kvarn-erbjudanden.

  Förutom att rabattera menyer fundera på om det inte går att implementera rabattsystem på biobiljett för medlemmar och guldmedlemmar vissa tider som vardagskvällar (avveckla gamla rabattkortsystemet om det fortfarande finns kvar och för in det här istället). Men kompensera inte med att höja priserna eller extra avgifter!

  Mer bra rabatter kanske skulle göra att man inte känner sig lika blåst på den för närvarande märkbart försämrade förmånstrappan...

Du måste logga in för att kunna kommentera