Throwback Thursday

Jag har missat massor av bra film under min uppväxt. Antingen har jag varit för ung, eller inte haft pengar, eller av andra anledningar inte upplevt bra filmer på bio.

Min idé är att utvalda SF-biografer har en löpande omröstning om vilken film från 70, 80, och 90-talet som ska visas på den lokala biografen på torsdagar.
Det kan vara olika genre-teman för olika torsdagar, så att t.ex. första torsdagen i månaden är Sci-Fi, andra är Drama, osv.

Det skulle styrka Torsdagen som en dag man vill gå på bio, förutom helgen. Och det skulle ge ynge människor möjligheten av uppleva riktigt bra film på bio, utan att behöva vänta på att nästa stora film ska gå upp på bio.

 
 

2 kommentarer

 • Johan Beckman, 2016-09-11 21:02

  Grym idé!!

 • SF Bio, 2016-09-16 18:05

  Hej Mats, Tack för ditt förslag! Har du sett att vi har börjat med konceptet Mer På Bio - där vi bland annat visar gamla klassiker ungefär en gång i månaden. Det kanske inte alltid innefattar en torsdag, men håll även lite utkik där! Omröstningsdelen är också en väldigt rolig idé!

  • Mats Svanteman, 2016-10-06 16:16

   Hej! Ja absolut vet jag att ni ibland visar klassiker på bio. Bladerunner visades nyligen, och jag har för mig att ni visade första Terminator i samband med Genisys-releasen. Men just att publiken får rösta fram vilken film som ska ses tror jag skapar ett större engagemang, och större spridning.

Du måste logga in för att kunna kommentera
 

Relaterade förslag

 • Sängbio

  Sängbio

  Av: Björn Hedenström 2016-08-30 15:29
  0

  Det är dags att Sverige får sin första sängbio. Finns redan i massor av städer i Europa och resten av världen. Alt...   Läs mer »

 • Filmhak

  Filmhak

  Av: My Rylander 2016-09-24 17:10
  0

  Du kommer in i en något mindre salong. Det är lite extra breda gångar mellan raderna och från ett litet bord mellan ...   Läs mer »

 • Rapportera störningar i biosalong direkt i appen

  Rapportera störningar i biosalong direkt i appen

  Av: Sweet spot 2017-06-21 13:38
  1

  Det vore bra om det gick att rapportera störningar i biosalong direkt i appen (antingen telefon eller ännu bättre via...   Läs mer »