Image
 • Image
 • Image
 

Uppdaterat Bioklubbskort

Jag bodde under flera år i Cardiff och gick mycket på bio. På Cineworld, som är en av de större biografkedjorna i Storbritannien, erbjöds ett "Cineworld Unlimited Card" att köpa som prenumerantstjänst. För ca. £15/månaden (2011) kunde man gå på hur många filmer man ville. Med detta kort gick jag på bio upptill 7-8 ggr i veckan, och såg många filmer som jag annars aldrig skulle ha sett om jag inte hade haft biokortet. Om jag sett en film som jag gillade väldigt mycket så kunde jag dessutom gå och se samma film flera gånger. Det var också möjligt att gå och se flera filmer om dagen; något vilket skapade heldagar på biografen för mig med mina vänner. Kortet blev med tiden dyrare, men då utökades den *gratis* biljett man kunde få till att även inkludera filmer som visades i 3D. Liksom med Bioklubbskortet fick man även rabatt i biografens snacksavdelning.

Jag tror att SF Bio skulle dra stor nytta av att introducera ett sådant här kort på sina biografer. Jag tror att biobesökarna till smalare filmer (svensk film, utländsk film samt indie- eller konstfilmer) skulle gå upp om ett sådant här kort introducerades. Eftersom man inte *förlorar något* (i stunden; men ser man 4-5 filmer i månaden så vägs priset kanske upp!) på att se en film som man inte har hört så mycket om, så kanske biobesökaren väljer en film som inte är en Hollywood Blockbuster.

 
 

1 kommentar

 • Sören Carlsson, 2017-03-23 13:25

  Låter inte kommersiellt gångbart. Tyvärr...

  • Sarah Mattsson-Klingzell, 2017-03-23 13:35

   Antagligen inte, tyvärr. Det blir väl så när det knappt inte finns någon konkurrerande biokedja som gör det gångbart för priserna går upp eller ned. Men.., man kan ju alltid önska.

Du måste logga in för att kunna kommentera
 

Relaterade förslag

 • Nachos med smält ost

  Nachos med smält ost

  Av: Gabriella Lehtinen 2016-09-21 15:48
  0

  Man tar nachos och strör över ost (helst cheddar) sen värmer man de så att osten smälter.super duper gott   Läs mer »

 • avboka biljetter online

  avboka biljetter online

  Av: Camilla Lovén 2017-12-26 10:19
  2

  det är galet att man inte kan avboka biobiljetter eller få tillbaka sina bioklubbs poäng online istället för att g...   Läs mer »

 • Röda mattan

  Röda mattan

  Av: Marianne Martinsen Persson 2016-09-01 10:49
  0

  Vid en svensk filmpremiär, kan några/alla skådespelare välja ut någon/några biografer där de medverkar och berät...   Läs mer »