Image
  • Image
 

2018 i backspegeln

2018 har varit ett händelserikt år när Helsingborg fick en ny Filmstad med en iSense-salong, vi började med barnkalas på bio och vi bytte namn till Filmstaden.

 

Året började med utmärkelsen från IDG där vi fick pris för ”Bästa Underhållningssajt 2018”. Arbetet med att vidareutveckla sajten och appen har sedan dess fortsatt och vi tittar hela tiden vidare på hur vi kan bli bättre och med inspiration från den feedback vi får in från Biolabbet.

En av de största sakerna som hände 2018 var vårt namnbyte till Filmstaden – efter platsen som så länge kallats Sveriges Hollywood, och som anlades långt innan Hollywood ens fanns. I samband med namnbytet behövde vi en ny vinjett där våra gäster fick välja hur den skulle låta här på Biolabbet. Över 120 000 personer var med i omröstningen! Vi är fortfarande överväldigade av engagemanget, och glada över att så många valde att vara med i omröstningen.

Helsingborg fick en helt ny efterlängtad biograf som också är den första biografen med den nya logotypen för Filmstaden. Men framförallt så har den Sveriges första iSense-salong. Ett format för er som älskar film på den riktigt jättestora duken. Se mer av Filmstaden Helsingborg i filmen ovan där Caroline Seger och Andreas Granqvist klipper bandet på invigningen i oktober.

Vi lyckades även genomföra Biolabbet-idéerna om kalas på bio som ledde till konceptet ”Biokalas” där många glada födelsedagsbarn och deras vänner nu har firat in sina stora dagar med oss på våra biografer under året.

Det är ofta ni på Biolabbet önskar olika klassiker och i år har vi visat ännu fler klassiker på Throwback Tuesday. Sist ut blev det den klassiska julfilmen ”Die Hard” som gjorde att julstämningen letade sig in i allas våra hjärtan. Även en helt annan typ av klassisk kultur har letat sig in på bioduken sedan ett tag tillbaka med konst, balett och opera.

Mors dag tillbringade vi, dagen till ära, med en ”Mamma-Mia-Sing-Along” där de fyllda salongerna gungade i takt med de välkända ABBA-tonerna.

Även andra toner nästlade sig in på duken med den efterfrågade musikdokumentären om det koreanska popundret ”Burn the Stage: The Movie”. Vi är glada att vi hade möjlighet att visa den för många rörda fans. Följetongen fortsätter med den nya ”BTS World Tour: Love Yourself in Seoul” nu i januari.

Under sommaren blev det långloppstider i Stockholm där glada löpare fick dundra genom Rigoletto på Kungsgatan i loppet ”Urban Trail”. Jätteroligt evenemang och så starkt av er som sprang att vara med!

Nytt för i år var vårt Halloween-firande på bio den 31 oktober. Den passande repertoaren med mycket skräckfilmer och med så många utklädda besökare gjorde stämningen helt rätt för kvällen. Tack alla ni som kom och gjorde kvällen till en riktig rysare! Maskerad och event på bio har många gånger kommit upp här på Biolabbet och vi hoppas ni som besökte biograferna hade lika roligt som vi hade.

Som vanligt körde vi även en Lussevaka. Två hemliga filmer till priset av en. En tradition sedan snart 30 år men som förra året fick en ny tappning och avslutades lite tidigare på grund av vardagsnätterna. Detta fick väldigt positiv respons i år, när många kunde se filmerna och komma hem en tid på kvällen som tillåter tidiga morgonåtaganden.

Stort tack till alla er som varit med oss under året, som har gett oss förslag och feedback. Som peppar oss i våra sociala kanaler. Som har besökt oss och skrattat, gråtit och hoppat till så att popcornen flyger. Vi ser fram emot ett fantastiskt filmår 2019. Välkommen till oss på Filmstaden!

 
 

Inga kommentarer

Du måste logga in för att kunna kommentera