Image
 • Image
 

Quest 19’

Quest 19’ är ett hackathon, skapat av Deloitte i samarbete med Filmstaden, där ett antal IT-studenter fick uppdraget att förädla framtidens bioupplevelse inför och i samband med biobesöket. Här är de fyra förslagen som tog sig vidare och det vinnande laget ”Murk” fick ett fint pris i form av bioupplevelser för en tid framöver. Stort tack till er som har deltagit genom att bidra med era synpunkter!

”Murk” (vinnaren)

En lösning fokuserad på att förbättra den befintliga biografupplevelsen genom att minska distraktioner. ”Murk” använder enhetens platsinformation via Filmstadens app för att upptäcka när användaren är på bio. Appen kommer då att dämpa telefonens ljusstyrka på skärmen såväl som att sätta den på ljudlös, detta på grund av ett växande distraktionsproblem som många besökare står inför.

Filmstaden möter Doodle

Framtaget för att enklare kunna planera ditt biobesök med dina vänner, ”Filmstaden möter Doodle” ville lösa problemet med att planera ditt besök. Med den här funktionen kan en användare antingen välja en film, datum eller platspreferens och deras vänner kan efter det titta på alternativen. Tillsammans får sällskapet fram de tider som passar dem bäst, vilket gör det snabbare och enklare att planera sitt besök.

Bookmyshow.ai

För att tillgodose den snabbt växande trenden av hemassistenter, ville ”Bookmyshow.ai” aktivera inköp via röstkommandon på tekniker som styrs av tal (exempelvis Alexa) baserat på personens biografpreferenser. En skräddarsydd erfarenhet som skulle förenkla för användaren.

Biofilter

BioFilter-konceptet använder AR-teknik för att applicera ett filter där biobesökarna som vill delta visas upp på bioduken som olika karaktärer – kanske som en karaktär till filmen du snart ska se om det finns. Upplevelsen kan, förutom att den syns på duken, delas online eller skrivas ut.

Vilken gillar du är bäst? Rösta i alternativen nedan! 

 • Murk: 50%
 • Filmstaden möter Doodle: 25%
 • Bookmyshow.ai: 8.3%
 • Biofilter: 16.7%
Tack för din röst!
 
 

1 kommentar

 • Sweet spot, 2019-07-04 01:53

  Inga stora innovationer, hemassistent tipsade jag om för ett par år sedan. a
  Automatiskt filmval via röstassistent på bio tror jag få skulle våga använda när vi har världens dyraste biobiljett. Många vill välja film och stolsplats.

  AR på bio är tveksamt kanske i en åkattraktion eller i en kortfilm. Svårt att se det nu men glasögonen är klart på intåg de närmaste åren.

  Automatisering för att få ljudlöst på telefon och smartklocka vore smart men jag tror fortfarande på att det ska kombineras med störningsknapp i appen och betygsättning efter biobesök när andra inte sköter sig.

  (Lade ett förslag på inkomna ideeer igår, av någon anledning visades den inte i listan, är det någon teknisk begränsning bakom det?)

Du måste logga in för att kunna kommentera